Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Υιοθετήστε ένα Ελληνικό μουσείο

Υιοθετήστε ένα Ελληνικό μουσείο
Blog

Αγαπητοί φίλοι γεια σας, την εικόνα που βλέπετε, την λάβαμε από φίλο του Museum Finder.

Δείχνει τον τρόπο αλλαγής του πίνακα ωραρίου πολύ γνωστού και σημαντικού αρχαιολογικού μουσείου σε νησί της Ελλάδας, τον Αύγουστο του 2018.

Τέτοιες πρόχειρες πρακτικές σίγουρα δεν τιμούν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας και φυσικά δεν εξυπηρετούν τους επισκέπτες των μουσειακών χώρων της Ελλάδας.

Το Museum Finder από την αρχή της δημιουργίας του, παρέχει την δυνατότητα στους εκπροσώπους των μουσειακών χώρων να καταχωρούν εντελώς δωρεάν τα στοιχεία του μουσείου τους καθώς και να τα αλλάζουν με μερικά κλικ, όποτε αυτό θα ήταν απαραίτητο.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, μετά από έναν χρόνο λειτουργίας της προσπάθειας μας, εκτός από μια και μόνο περίπτωση κανένας εκπρόσωπος δημόσιου μουσείου δεν έχει προχωρήσει στην διαδικασία εγγραφής ώστε να είναι σε θέση να ενημερώνει τα στοιχεία του μουσείου που εκπροσωπεί. Λίγοι επίσης είναι και οι εκπρόσωποι ιδιωτικών, δημοτικών ή συλλογικών μουσείων που έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η δυσπραγία, στρεφόμαστε προς τον εθελοντισμό και την δική σας βοήθεια και συμμετοχή.

Σας καλούμε να «Υιοθετήσετε ένα μουσείο«!

Το Museum Finder από σήμερα σας δίνει την δυνατότητα να αναλάβετε εσείς να ενημερώνετε τις πληροφορίες του μουσείου της περιοχής σας ή ενός άλλου μουσείου που γνωρίζετε καλά (πχ. το μουσείο στον τόπο καταγωγής σας).

Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες του Museum Finder θα είναι σε θέση να έχουν πάντα πρόσβαση σε έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για τα μουσεία που θέλουν να επισκεφτούν.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι εθελοντές είναι, να ζητήσουν και να λάβουν την διαχείριση του μουσείου για το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζουν ή μπορούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες.

Ελπίζουμε ότι όλοι μαζί θα αποδείξουμε πως υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι σε αυτή την χώρα, που δεν δραστηριοποιούνται μόνο για ίδιον όφελος και ότι ο εθελοντισμός μας και το ενδιαφέρον μας για τον πολιτισμό της χώρας, δεν αρκείται σε ένα like στο Facebook!

Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να ολοκληρώσετε την διαδικασία εγγραφής σας.

1. Εγγραφή στο Museum Finder και αποστολή αιτήματος υιοθεσίας μουσείου.
Ακριβώς κάτω από τις πληροφορίες κάθε μουσείου, υπάρχει από σήμερα ένα ειδικό πεδίο για την υιοθεσία του. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί που γράφει «Υιοθέτηση Μουσείου» όπως ακριβώς φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

2. Συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής
Στην ειδική φόρμα που θα εμφανιστεί, θα πρέπει να συμπληρώσετε το email σας καθώς και το όνομα χρήστη (username) που θέλετε να έχει ο λογαριασμός σας. Τέλος συμπληρώστε τον κωδικό ασφαλείας που θα δείτε, στο ειδικό πεδίο. Αποδεχθείτε τους όρους χρήσης και κάντε κλικ στην «Αποστολή Αιτήματος».

3. Επιβεβαίωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και λήψη συνδέσμου δημιουργίας κωδικού σύνδεσης
Αμέσως μετά στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο θα λάβετε ένα μήνυμα το οποίο θα περιέχει έναν σύνδεσμο για την δημιουργία του κωδικού σύνδεσης στον λογαριασμό σας.
Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που λάβατε.

4. Δημιουργία κωδικού πρόσβασης
Στο πεδίο που θα σας εμφανιστεί, εισάγετε τον μυστικό κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και στην συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή «Επαναπροσδιορισμός συνθηματικού»

5. Σύνδεση στον λογαριασμό σας
Αμέσως μετά την δημιουργία του κωδικού σύνδεσης του λογαριασμού σας, κάντε κλικ στην επιλογή «Σύνδεση» για να μεταφερθείτε στην αρχική σελίδα του Museum Finder.  Από εκεί και συγκεκριμένα από την επιλογή «Σύνδεση» που εμφανίζεται στο κεντρικό μενού όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Όταν το αίτημα σας για την υιοθέτηση του μουσείο εγκριθεί, συνδεόμενοι στον λογαριασμό σας θα μπορείτε να επεξεργαστείτε τα στοιχεία του.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια, σας παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φιλικά
Νίκος Καββαδάς

Νίκος Καββαδάς

Σχετικά με Νίκος Καββαδάς

Τα μουσεία πάντα ασκούσαν μια δύναμη πάνω μου λόγω της συμπυκνωμένης γνώσης, των εικόνων και των εμπειριών που μου προσέφεραν. Κάποια στιγμή αποφάσισα να ανταποδώσω αυτές τις όμορφες στιγμές και έτσι γεννήθηκε το museumfinder.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Διαβάστε και αυτά τα άρθρα