Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ένας Θεσσαλονικιός παπάς ιδρύει το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό μουσείο στην Αυστραλία

Στην Ελλάδα αναμένεται να μεταβεί τους ερχόμενους μήνες ο 61χρονος ιερέας και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Αποστράτων Νότιας Αυστραλίας, Χρήστος Τσορακλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πέρυσι την πρόθεσή του να ιδρύσει το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό μουσείο του κόσμου εκτός ελληνικών συνόρων.

«Αρχαιολογία, Τουρισμός και Τοπικές Κοινωνίες»

Την 44η θέση σε σύνολο 150 -προς υλοποίηση- προτάσεων που επιλέχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας για να χρηματοδοτηθούν έλαβε η ερευνητική πρόταση της κοινωνικής ανθρωπολόγου Δέσποινας Νάζου με το ακρωνύμιο «Archaeotour».

Οι αυτόματοι πωλητές των αρχαίων Ελλήνων

Το αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη είναι ο πρώτος αυτόματος πωλητής της Ιστορίας. Μια ανακατασκευή της επινόησης του Ηρωνος του Αλεξανδρέως που επέτρεψε την αυτόματη λήψη αγιασμού από τους πιστούς, αρκεί να έριχναν το απαραίτητο πεντάδραχμο σε ένα αγγείο. Το νόμισμα έπεφτε πάνω στον δίσκο ενός ζυγού με την εκτροπή του οποίου άνοιγε μια κωνική βαλβίδα […]

+18% οι επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το 9μηνο του 2017

Aύξηση 12,3% παρουσίασαν οι επισκέπτες των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο του 2017 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, φθάνοντας τα 2,1 εκατ. έναντι 1,87 εκατ. το 2016.

Διαβάστε 18 e-books αφιερωμένα σε σημαντικά μουσεία της Ελλάδας

Από το 1997, με τη χρηματοδότηση του Ομίλου Λάτση και του Τραπεζικού Ομίλου Eurobank και εν συνεχεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, εκδίδεται κάθε χρόνο τόμος αφιερωμένος σε ένα αρχαιολογικό μουσείο της χώρας, με σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς λευκωμάτων που, με την επιστημονική εγκυρότητα και την αισθητική τους προσέγγιση, συμβάλλουν στη βαθύτερη γνώση […]

Οι διάσημες Μινωικές τοιχογραφίες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Ανάμεσα στα άλλα σπουδαία αρχαιολογικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει απο κοντά μερικές από τις γνωστότερες τοιχογραφίες του Μινωικού πολιτισμού, τις οποίες παρουσιάζουμε παρακάτω.

Άγιος Χριστόφορος ο Κυνοκέφαλος

Ο άγιος Χριστόφορος ως Κυνοκέφαλος σε φορητή εικόνα του 1681 από την Καππαδοκία. Η άποψη ότι ο άγιος ανήκε στη μυθική φυλή των Κυνοκεφάλων, βαρβάρων χωρίς ανθρώπινη λαλιά, ήταν οικεία στο Βυζάντιο από τον 5ο αι.

Στην τελική ευθεία το Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης

Στην υπηρεσία του πολιτισμού και συγκεκριμένα του Μουσείου της Ακρόπολης, θέτει τις καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες, η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης» στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και στον Άξονα Προτεραιότητας 02 «Διάδοση και Ανάπτυξη Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών των ΜΜΕ με τη χρήση ΤΠΕ».

Τα Μουσεία του Μέλλοντος

Πριν από περίπου 200 χρόνια, ξεκίνησαν να δημιουργούνται τα πρώτα μουσεία στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να στεγάσουν αντικείμενα του ιστορικού παρελθόντος και εξωτικά είδη από μακρινούς προορισμούς. Στους αιώνες που έχουν παρέλθει, έχουν μεταβληθεί ριζικά τόσο οι τρόποι με τους οποίους εμείς, ως θεατές, παρακολουθούμε και απορροφούμε τέχνη, όσο και το εύρος, το ύφος και […]

Δείτε τα άρματα μάχης του Στρατιωτικού Μουσείου του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων

Το Στρατιωτικό Μουσείο Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα είναι η καρδιά και η ψυχή της ιστορίας των τεθωρακισμένων του ελληνικού στρατού. Το ελληνικό ιππικό εμφανίστηκε αρχικά το 479 Π.Χ. κατά τη διάρκεια της Μάχης στις Πλαταιές.