Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τι είναι το Museum Finder;

Η ιστοσελίδα museumfinder.gr αποτελεί μια εθελοντική προσπάθεια συγκέντρωσης και ανάδειξης όλων των μουσειακών χώρων της Ελλάδας και έχει στόχο να καλύψει το κενό που υπήρχε σε αυτόν τομέα στο διαδικτυακό τοπίο της Ελλάδας.

Πόσα μουσεία έχει όλη η Ελλάδα;

Η αφορμή για το ξεκίνημα της παρούσας ιστοσελίδας, υπήρξε η εντυπωσιακή διαπίστωση ότι ο μικρότερος νομός της Ελλάδας, η Λευκάδα, διαθέτει 18 μουσειακούς χώρους. Αν λοιπόν ένα μικρό νησί του Ιονίου έχει τόσα μουσεία, τότε πόσα μουσεία έχει όλη η Ελλάδα;

Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο θα προσπαθήσει το Museum Finder να απαντήσει με την βοήθεια σας!

Πως αναζητώ ένα μουσείο;

Η χρήση του Museum Finder είναι πραγματικά πολύ εύκολη και κατανοητή σε όλους, έτσι κάθε χρήστης μπορεί να εντοπίσει και να βρει πληροφορίες για κάποιο μουσείο της Ελλάδας με μερικά μόνο κλικ.

Ο χρήστης αρκεί να χρησιμοποιήσει την μπάρα αναζήτησης που βρίσκεται στην κορυφή κάθε σελίδας. Εκεί μπορεί να γράψει μια λέξη κλειδί σχετική με το μουσείο που αναζητεί ή να βρει το μουσείο που ψάχνει βάσει κατηγορίας. Επίσης η αναζήτηση υποστηρίζει την εύρεση μουσείων ανά Νομό ή Δήμο της Ελλάδας.

Για όσους χρήστες επισκέπτονται το Museum Finder από το κινητό τους ή άλλες φορητές συσκευές, υπάρχει διαθέσιμη και η λειτουργία γεωεντοπισμού, μέσω της οποίας μπορούν να ελέγξουν ποια μουσεία υπάρχουν γύρω τους σε κοντινή απόσταση.

Τι πληροφορίες θα βρω για κάθε μουσείο;

Οι πληροφορίες για κάθε μουσείο διαφέρουν αναλόγως με τα στοιχεία που είχε στην διάθεση του ο χρήστης που προχώρησε στην υποβολή του στο Museum Finder.

Γενικά πάντως οι πληροφορίες που έχει στην διάθεση του ο χρήστης είναι φωτογραφίες,  σύντομη,  ωράριο λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνα, email κλπ), λεπτομέρειες για το κόστος εισόδου αλλά και χάρτη με το ακριβές σημείο του μουσείου.

Επίσης οι χρήστες μπορούν να δουν την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν έξω από την πόρτα του μουσείου!

Τέλος, ο κάθε χρήστης μπορεί να αξιολογήσει κάθε μουσείο και να αφήσει το σχόλιο του.

Πως συγκεντρώνονται τα μουσεία;

Εκ των πραγμάτων η καταγραφή και η συγκέντρωση όλων των μουσειακών χώρων της Ελλάδας σε μια ιστοσελίδα είναι δύσκολη υπόθεση για αυτό και βασιζόμαστε στην καλή θέληση των υπεύθυνων, των ιδιοκτητών αλλά και όσων αγαπούν τα μουσεία.

Ο κάθε χρήστης λοιπόν, έχει την δυνατότητα να καταχωρήσει ένα μουσείο δωρεάν είτε είναι υπεύθυνος για αυτό, είτε απλά γιατί διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο μουσείο δεν υπήρχε στο Museum Finder.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε οι εκπρόσωποι μουσείων που υπάρχουν καταχωρημένα ήδη στο museumfinder.gr από κάποιον άλλον χρήστη, μπορούν πολύ εύκολα να πάρουν την οι ίδιοι την διαχείριση της καταχώρησης.

Στην συνέχεια θα έχουν την δυνατότητα να επεξεργαστούν τα στοιχεία του μουσείου, να δημοσιεύσουν επερχόμενες εκδηλώσεις του μουσείου, αλλά και προσφορές, οι οποίες εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του Museum Finder και κοινοποιούνται στα social media.

Σας ευχόμαστε… καλή ξενάγηση!
Νίκος Καββαδάς

Download Museum Finder Media Kit