Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με έδρα την Αθήνα, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο περιλαμβάνει περισσότερα από 30.000 αντικείμενα που χρονολογούνται από τον 3ο έως και τον 21ο αιώνα μ.Χ.: εικόνες, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, παλαίτυπα, χειρόγραφα, αντικείμενα από χαρτί, γλυπτά, έργα μικροτεχνίας, κεραμικά, υφάσματα, πίνακες, αντίγραφα.

Όλα είναι καταγεγραμμένα, ταξινομημένα χρονολογικά, κατά υλικό και θεματικά, και ψηφιοποιημένα με ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής. Όσα δεν εκτίθενται στη μόνιμη έκθεση φυλάσσονται σε ιδανικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας σε σύγχρονες αρχαιολογικές αποθήκες.

Κάθε αντικείμενο που εκτίθεται στο μουσείο μπορεί να προσφέρει στον θεατή γνώση, ιστορικές και αρχαιολογικές πληροφορίες αλλά κυρίως στοιχεία για τον πολιτισμό που το δημιούργησε. Η τοποθέτηση των αντικειμένων σε ένα μουσείο μοιάζει στατική: το κάθε αντικείμενο έχει τη θέση του ανάμεσα σε συναφή συνήθως και συνομήλικά του αντικείμενα που μιλούν για μια ιστορική πτυχή και μια χρονική στιγμή του παρελθόντος. Αυτή όμως είναι η «μισή» αλήθεια καθώς, τα ίδια αυτά μουσειακά αντικείμενα μπορούν να ιδωθούν με άλλη ματιά, να επιλεγούν με άλλα κριτήρια, να ενταχθούν σε άλλα συμφραζόμενα και να διηγηθούν τελικώς και άλλα αφηγήματα που σχετίζονται με «αόρατες» ή λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής στα βυζαντινά και μεταβυζαντινά χρόνια.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

Κλειστά

Τρίτη

09:00-16:00

Τετάρτη

09:00-16:00

Πέμπτη

09:00-16:00

Παρασκευή

09:00-16:00

Σάββατο

09:00-16:00

Κυριακή

09:00-16:00

Διεύθυνση

Διεύθυνσή:

Βασ. Σοφίας 22, 106 75, Αθήνα

GPS:

37.9754096, 23.7445869

Τηλέφωνο:
Φόρμα Επικοινωνίας
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Γενική Είσοδος

4€

Δωρεάν Είσοδος

Η είδοδος για παιδιά κάτω των 18 ετών είναι δωρεάν.

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία