Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Το Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο βρίσκεται στο Κεφαλοχώρι και στεγάζεται στην κατοικία του Παπά-Θωμά Φασούλη, η οποία παραχωρήθηκε από τον γιό του Δημήτριο Θ. Φασούλη γι’ αυτό το σκοπό.

Η μουσειακή συλλογή , την οποία ο δραστήριος, Δημήτρης Θ. Φασούλης, η αδελφή του Βασιλική Θ. Φασούλη και ο σύζυγός της έχουν συλλέξει με αγάπη και μεράκι, περιλαμβάνει γεωργικά, κτηνοτροφικά και ποιμενικά εργαλεία, μαζί με τα εργαλεία βιοποριστικών επαγγελμάτων του χωριού: του ράφτη, του τσαγκάρη, του σαγματοποιού, του πεταλωτή, του μαραγκού, του οδοντοβγάλτη κ.λπ. Επίσης, αντικείμενα του κυνηγού μαζί με τα όπλα του, εργαλεία επεξεργασίας του μαλλιού, αργαλειός, ανέμη, λανάρι, τσουγκρίκι, κατσαρολικά, ταψιά, ξύλινα αντικείμενα και σκεύη άλλων εποχών. Υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες του παρελθόντος, που αποτελούν μάρτυρες μιας εποχής αλλοτινής που χάνεται σιγά σιγά… μάρτυρες της καθημερινής ζωής και της εργασίας των κατοίκων των Μαστοροχωρίων, των πολέμων και των δυσκολιών αλλά και της χαράς και των πανηγυριών της περιοχής των Μαστοροχωρίων.

Μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια, που μακάρι να αγκαλιαστεί από όλους τους φορείς. Πλούσια είναι και η βιβλιοθήκη 1.000 βιβλίων για θέματα λαογραφικά, για την Εθνική Αντίσταση, τον Εμφύλιο κ.ά. που στεγάζεται στο Λαογραφικό μουσείο, καθώς περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή ιστορικών συγγραμμάτων και σπάνιων εκδόσεων.

Σε ξεχωριστό χώρο του μουσείου, που στήθηκε με μεράκι, βρίσκονται αντικείμενα του ελληνογερμανικού πολέμου αλλά και του Εμφυλίου (1946-1949).

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Τρίτη

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Τετάρτη

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Πέμπτη

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Παρασκευή

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Σάββατο

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Κυριακή

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Διεύθυνση

Διεύθυνσή:

Κεφαλοχώρι, 44015, Κόνιτσα

GPS:

40.2400383, 20.8848505

Τηλέφωνο:
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Σημειώσεις

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το κόστος εισόδου στο μουσείο

Πηγή Πληροφοριών
Πηγή Πληροφοριών

Υιοθετήστε αυτό το μουσείο!

Υιοθετήστε αυτό το μουσείο, χρησιμοποιώντας την παρακάτω επιλογή και ακολουθώντας την σχετική διαδικασία.
Αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθέτηση Μουσείου

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία