Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Οι πόλεμοι δεν έχουν νικητές – Το συγκλονιστικό γλυπτό στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Οι πόλεμοι δεν έχουν νικητές – Το συγκλονιστικό γλυπτό στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
Blog

Στο προαύλιο του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ένα γλυπτό τραβάει την προσοχή κάθε επισκέπτη. Δεν είναι άλλο από το υπαίθριο γλυπτό που φέρει τον τίτλο «Οι πόλεμοι δεν έχουν νικητές».

Η γλυπτική σύνθεση που είναι εμπνευσμένη από την τραγωδία των Καλαβρύτων,  απεικονίζει Καλαβρυτινή γυναίκα -υπό το γεμάτο πόνο βλέμμα των παιδιών της- να μεταφέρει τον εκτελεσθέντα από τους γερμανούς στις 13/12/1943 σύζυγο της από τον τόπο της εκτέλεσης στο νεκροταφείο της πόλης, σέρνοντας τον πάνω στο ματωμένο του παλτό.

Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Δημόπουλος (Διόνικος).

Νίκος Καββαδάς

Σχετικά με Νίκος Καββαδάς

Τα μουσεία πάντα ασκούσαν μια δύναμη πάνω μου λόγω της συμπυκνωμένης γνώσης, των εικόνων και των εμπειριών που μου προσέφεραν. Κάποια στιγμή αποφάσισα να ανταποδώσω αυτές τις όμορφες στιγμές και έτσι γεννήθηκε το museumfinder.gr

Σχόλια (1)

  1. Avatar
    ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΗΛΙΑ ΕΡΜΕΙΔΗΣ

    Διαφωνώ κάθετα αγαπητοί μου. Εάν δεν υπήρχαν νικητές δεν θα γίνονταν πόλεμοι. Νικητές είναι ΠΑΝΤΑ οι κατασκευαστές κάθε είδους όπλου και οι προμηθευτές τους. Ακολουθούν οι κάθε είδους κατασκευαστικές εταιρίες και όλα τα «κάθε είδους κοράκια» που έχουν να αναλάβουν «κάποια παροχή υπηρεσίας» μετά το τέλος της κάθε εχθροπραξίας και του τέλους του πολέμου. Μην μου λέτε ότι δεν υπάρχουν νικητές στον κάθε πόλεμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Διαβάστε και αυτά τα άρθρα