Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών ανήκει στο Τμήμα Βιολογίας. Στεγάζεται στην Πανεπιστημιούπολη, και έχει έκταση περίπου 2.200 τετραγωνικών μέτρων.

Η ιστορία του ξεκίνησε πριν από 150 χρόνια, ως μέρος του Φυσιογραφικού Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη μορφή μιας μικρής συλλογής ταριχευμένων ζώων. Σήμερα είναι το παλαιότερο και πλουσιότερο ζωολογικό μουσείο στην Ελλάδα.

Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν θηλαστικά, πουλιά, ερπετά, αμφίβια, ψάρια, θαλάσσια ασπόνδυλα, σαλιγκάρια, έντομα και άλλα ασπόνδυλα από την Ελλάδα και άλλες χώρες, καθώς και ανθρωπολογικά ευρήματα.

Οι δραστηριότητες του Μουσείου περιλαμβάνουν τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, μέσω της διατήρησης των συλλογών και μέσω της δημιουργίας βάσεων δεδομένων και αρχείων, την έρευνα για την πανίδα της Ελλάδα, την εκπαίδευση των φοιτητών, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ιδιαίτερα των νέων, και την παροχή συμβουλών σε ιδιώτες, οργανισμούς, δημόσιες υπηρεσίες κλπ.

Σήμερα, το Ζωολογικό Μουσείο δέχεται περίπου 10.000 επισκέπτες το χρόνο, κυρίως μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διεύθυνση

Διεύθυνσή:

Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, 157 84, Αθήνα

GPS:

37.9675058971, 23.7830012931

Τηλέφωνο:
Φόρμα Επικοινωνίας
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Σημειώσεις

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το ωράριο και το κόστος εισόδου αυτού του μουσείου.

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία