Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

O Τριαντάφυλλος Βαΐτση σπούδασε μηχανικός περιβάλλοντος στη Πολυτεχνική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ασχολήθηκε με το επάγγελμα του μηχανικού περιβάλλοντος από το 2003. Από τη παιδική του ηλικία ήδη ασχολήθηκε με διάφορα είδη τέχνης, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, όπως ζωγραφική, ξυλογλυπτική, κατασκευές με σύρμα, θέατρο και ποίηση. Το 2008 ανακάλυψε την Trash Art (τέχνη από σκουπίδια). Γοητευμένος από αυτήν και αναζητώντας διάφορες τεχνικές προκειμένου να εμβαθύνει, ήρθε αντιμέτωπος με ένα «γλυπτό σκιάς» (Shadow Art). Έκτοτε ασχολείται με τη τέχνη της σκιάς. Το 2013 αποφάσισε να εγκαταλείψει το αντικείμενο του μηχανικού περιβάλλοντος. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Κατοικεί στην Ξάνθη από το 1994, ενώ το 2014 δημιούργησε το «Σπίτι της Σκιάς» (The House of Shadow).

Εμπνευσμένος από τα βιώματα και τις εικόνες της παιδικής του ηλικίας αλλά και από την απαράμιλλη ομορφιά της παλιάς πόλης της Ξάνθης, στην οποία ζει τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε τα γνωστά «γλυπτά σκιάς». Από τις πιο βαθυστόχαστες προτάσεις του τα έργα των αντιθέσεων ή έργα διπλής σκιάς. Ένα τέτοιο έργο είναι «Ο Πρώιμος Κύκλος» που αποτελεί οπτικοποίηση ενός ποιήματος του καλλιτέχνη τα «σκοινιά». Άλλα έργα του είναι η «Αβάσταχτη αγριότητα του όντος» και «Η Αρχή του τέλους και το τέλος της Αρχής» . Πολλά ακόμη γλυπτά προσωπογραφίας και όχι μόνο, προστίθενται στη συλλογή όπως η «Marilyn Monroe» o «Albert Einstein». Ο «Che Cuevara» καθώς και ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα».

Από τις τελευταίες του δημιουργίες είναι το σύνολο έργων με την ονομασία «Ψυχή» (Soul). Το κοινό έρχεται αντιμέτωπο με ένα περιστρεφόμενο γλυπτό, πλάθει εικόνες στο μυαλό του μέχρι όλοι να δουν να αναγράφεται η λέξη «PSYCHE». Στην συλλογή αυτή ανήκουν στάδια της ψυχής όπως η γονιμοποίηση, η διασκέδαση, η χαρά, η απώλεια και τέλος η κάθαρση.

Πηγή

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας

Διεύθυνση

Διεύθυνσή:

Ορφέως 33, 671 32, Ξάνθη

GPS:

41.1431860467, 24.8876596416

Τηλέφωνο:
Ιστός:
Φόρμα Επικοινωνίας
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Γενική Είσοδος

2€

Μειωμένο Εισιτήριο

1€

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία