Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Στο δημοτικό σχολείο Λυγιάς στην Λευκάδα, λειτουργεί από το 1991, το θαλασσινό Μουσείο. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς . Για δέκα ολόκληρα χρόνια οι μαθητές του σχολείου της Λυγιάς – γόνοι και απόγονοι αλιεργατών- κάτω από την ενθάρρυνση και επίβλεψη του πρώην Διευθυντή κ. Ζήκου εμπλούτιζαν τη συλλογή των εκθεμάτων.

Σκοπός της ίδρυσής του και της λειτουργίας του είναι η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο της θάλασσας και η έγερση του ενδιαφέροντος για την διεύρυνση των γνώσεων τους. Με στόχο τη διαμόρφωση θετικών στάσεων και συμπεριφορών σε κάθε προσπάθεια διατήρησης και προστασίας του θαλάσσιου Περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές του σχολείου, στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες του λειτουργεί στο χώρο του σχολείου και δέχεται επισκέψεις από σχολεία του Νομού και της ευρύτερης Περιφέρειας.

Ειδικότερα οι επισκέπτες μπορούν να δουν λείψανα θαλάσσιων οργανισμών από τον κόλπο του  Δρέπανου όπως όστρακα, ταριχευμένα ψάρια, αχινούς της άμμου, οφίουρους, όστρακα θαλάσσιας χελώνας Καρέτα- Καρέτα. Φιλοξενούνται επίσης εκθέματα που προέρχονται από τις μακρινές θάλασσες της Πολυνησίας όπως κοράλλια , ψάρια σκαντζόχοιροι, αστερίες , χτένια της Αφροδίτης κ.α.

Το σπανιότερο έκθεμα είναι τα έμβρυα του ψαριού Κεντρόνι ,ενός  καρχαριοειδούς με ιδιαίτερο τρόπο αναπαραγωγής. Τα αυγά εκκολάπτονται μέσα στις γεννητικές οδούς του θηλυκού και τα έμβρυα τρέφονται μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους μέχρι τη γέννησή τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα θηλαστικά.

Διεύθυνση

Διεύθυνσή:

Λυγιά, Λευκάδα, 31100

GPS:

38.7952252955, 20.714498664

Τηλέφωνο:
Φόρμα Επικοινωνίας
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Δωρεάν Είσοδος

Η είσοδος είναι δωρεάν προς όλους

Σημειώσεις

Τα σχολεία και οι φορείς μπορούν να επισκεφτούν το μουσείο, μετά από συνεννόηση με τον Διευθυντή του σχολείου, και να ξεναγηθούν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Παναγιώτης 22/11/2017 23:46
Εκθέματα
Εγκαταστάσεις
Κόστος Εισιτηρίου
Εξυπηρέτηση
Άλλες Παροχές

Πολύ ωραίο μουσείο.

Σοφία 16/11/2017 17:48
Εκθέματα
Εγκαταστάσεις
Κόστος Εισιτηρίου
Εξυπηρέτηση
Άλλες Παροχές

Θαλασσινή εμπειρία

Δείτε και αυτά τα μουσεία