Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Στον προθάλαμο του Στρατιωτικού Μουσείου της ΣΠΖ υπάρχει το έμβλημα του Όπλου του Πεζικού, το οποίο αποτελείται από το τυφέκιο, τη σπάθη και τη λυχνία. Στον αριστερό τοίχο του προθαλάμου είναι τοποθετημένο φωτογραφικό υλικό με θέματα από το Μακεδονικό Αγώνα έως και τους Βαλκανικούς Πολέμους, ενώ στο δεξιό τοίχο υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης υπάρχει και προθήκη όπου εκτίθενται η στολή, τα παράσημα και το ξίφος του Ανχη (ΠΖ) Μισύρη Δημητρίου, ο οποίος διετέλεσε Υδκτής του Αποσπάσματος Πίνδου κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο 1940 -1941, υπό τις διαταγές του Σχη (ΠΖ) Δαβάκη Κωνσταντίνου.

Στις δύο αίθουσες του Μουσείου εκτίθεται βαρύς και ελαφρύς οπλισμός Πεζικού, διαφόρων κρατών, που χρησιμοποιήθηκαν το πλείστον από τους Έλληνες, στους διάφορους αγώνες του Έθνους ή είναι λάφυρα του ελληνικού στρατού, κατασκευής από το μισό του 18ου αιώνα μέχρι και το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα στην Α΄ Αίθουσα υπάρχουν εκθέματα ταξινομημένα κατά χρονολογία κατασκευής από το 1874 μέχρι το 1924, πλην των εκθεμάτων που βρίσκονται στο κεντρικό βάθρο της αίθουσας, τα οποία αποτελούν μια συλλογή όλμων διαφόρων διαμετρημάτων της εποχής του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη Β΄ Αίθουσα του Μουσείου υπάρχουν εκθέματα από το 1926 μέχρι και μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε αυτά συγκαταλέγονται τυφέκια Γερμανικής και Βρετανικής κατασκευής, Ρώσικα, Βρετανικά, Τσεχοσλοβάκικα, Γαλλικά και Αμερικάνικα υποπολυβόλα καθώς επίσης και το Α-Τ ΠΑΟ 57χιλ. το οποίο χρησιμοποιήθηκε και από τον Ελληνικό Στρατό για την παροχή προστασίας στα τμήματα του Πεζικού από ελαφρά θωρακισμένα άρματα.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Διεύθυνση

Διεύθυνσή:

Σχολής Πεζικού, Τέρμα Λιάσκα, 34100, Χαλκίδα

GPS:

38.4588815, 23.5910114

Τηλέφωνο:
Φόρμα Επικοινωνίας
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Δωρεάν Είσοδος

Η είσοδος είναι δωρεάν προς όλους

Σημειώσεις

Το ωράριο λειτουργία καθορίζεται με διαταγή της ΣΠΖ. Για επισκέψεις επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το μουσείο.

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία