Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Πρόκειται για ένα οικογενειακό εργοστάσιο στο οποίο παράγουμε ελαιόλαδο εδώ και τέσσερις γενιές.

Όταν ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου το 1915, η παραγωγή ελαιολάδου βασιζόταν εξολοκλήρου στο νερόμυλο και το νερό κινούσε το νερόμυλο μεταφερόταν από τις τρεις πηγές του χωριού. Το νερό περιέστρεφε το νερόμυλο και η ενέργεια που παραγόταν μεταφερόταν στα μηχανήματα για την παραγωγή του ελαιολάδου.

Στο ελαιοτριβείο σημειώθηκε σημαντική τεχνολογική πρόοδος με το πέρασμα των χρόνων όταν ηλεκτροδοτήθηκε το νησί το 1968.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει πολλά μηχανήματα που κατά καιρούς βοήθησαν στη βελτίωση της ποιότητας του λαδιού, την αύξηση της παραγωγής και την ταχύτητα της επεξεργασίας.

Το ελαιοτριβείο λειτούργησε μέχρι το 2007. Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του εφαρμόστηκαν πολλές καινοτομίες που οδήγησαν στη μεγαλύτερη παραγωγή ελαιολάδου σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παραδοσιακά ελαιοτριβεία στην Ελλάδα. Τα προϊόντα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου υπάρχει δυνατότητα μικρής ξενάγησης.

Στην έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου με την κλασσική – παραδοσιακή μέθοδο. Με μια σειρά φωτογραφιών και βίντεο ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει ολόκληρη τη διαδικασία της παραγωγής, από τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου μέχρι την εμφιάλωση του ελαιολάδου και να μάθει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ελαιόλαδο, τα ελαιόδεντρα και τις ελιές. Από τον ίδιο χώρο μπορεί επίσης να προμηθευτεί και προϊόντα.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Τρίτη

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Τετάρτη

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Πέμπτη

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Παρασκευή

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Σάββατο

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Κυριακή

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Φόρμα Επικοινωνίας
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Δωρεάν Είσοδος

Η είσοδος είναι δωρεάν προς όλους

Πηγή Πληροφοριών

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία