Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Στο Μουσείο μας μπορείτε να δείτε σε φωτογραφική απεικόνιση όλα τα είδη των Φυτών, όλα τα Ορχιδοειδή, τις πεταλούδες, τα Ερπετά, τα Αμφίβια, τις Λιμπελούλες και τα Ορθόπτερα της περιοχής «Μπουραζάνι».Επίσης θα παρατηρήσετε όλα τα είδη των ψαριών που υπάρχουν στον ποταμό Αώο.

H χλωρίδα της περιοχής χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικά μεγάλο πλούτο σε ορχεοειδή, που αντιστοιχούν στο 15% (51 φυτικά taxa της Οικογένειας Orchidaceae) του συνολικού αριθμού ειδών χλωρίδας της περιοχής. Πρόκειται, από όσο είναι γνωστό, για το μεγαλύτερο αριθμό ορχεοειδών που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα σε μια σχετικά μικρή περιοχή.

Συνολικά 850 είδη φυτών και δέντρων, 51 είδη άγριων ορχιδέων, (ο μεγαλύτερος αριθμός, όσο είναι γνωστό, που έχει παρατηρηθεί ποτέ στην Ευρώπη, σε τόσο μικρή έκταση), 113 είδη πεταλούδων, από τα 232 στην Ελλάδα και τα 430 στην Ευρώπη, άγριες τουλίπες, 172 είδη πτηνών, σπάνιοι μικροί μπούφοι, 17 είδη ερπετών, 22 είδη λιμπελούλας (με την μεγαλύτερη λιμπελούλα στην Ευρώπη), 12 είδη ψαριών στα σμαραγδένια νερά του Αωού ποταμού. Αυτό είναι το Μπουραζάνι. Δείτε σε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Επίσης στο «Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι» και στο «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μπουραζάνι» μπορούν να υλοποιηθούν και τα ακόλουθα προγράμματα για εκπαιδευτικούς σκοπούς:

  • Χλωρίδα-πανίδα της περιοχής – Περιοχή με μοναδική Βιοποικηλότητα – Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
  • Περιβάλλον/Δασικά Οικοσυστήματα/Έδαφος-Διάβρωση.
  • Εθνικός Δρυμός Βίκου – Αώου, η υπό σύσταση προστατευόμενη περιοχή Γράμμου – Πωγωνίου ή Διαχείριση και Προστασία των Περιβαλλοντικών Πόρων.
  • Η χρήση του νερού στον εν λειτουργία νερόμυλο του Μπουραζανίου και στην γύρω από αυτόν περιοχή/Υδατικά (ποτάμια) Οικοσυστήματα
  • Βυζαντινά μνημεία στην Μολυβδοσκέπαστη/Βυζαντινή Αρχιτεκτονική.
  • Ανθρωπογενές περιβάλλον (μέτρα πρόληψης επιπτώσεων από αστικά οικοσυστήματα – δομημένο περιβάλλον).
  • Αγροτικές περιοχές (Βιολογικές καλλιέργειες).
  • Παραδοσιακές τέχνες (Βιολογικά προϊόντα -απόσταξη τσίπουρου-παραδοσιακά επαγγέλματα/ξυλογλύπτες-τοπικά γλυκά)
Φόρμα Επικοινωνίας
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Σημειώσεις

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το ωράριο επισκέψεων και το κόστος εισόδου στο μουσείο

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία