Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Το Μουσείο Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας Γεώργιος Κομνίδης ξεκίνησε το 1962 και ολοκληρώθηκε το 1965, οπότε ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του στην περιφέρεια Διδυμοτείχου. Στη Νέα Χιλή όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα μεταφέρθηκε το 2002.

Λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική επιχείρηση. Η είσοδος και η ξενάγηση ήταν και είναι πάντα δωρεάν, αν και δεν επιχορηγείται από κάποιον φορέα. Είναι ιδιωτικό ως προς τα έξοδά του.

Επί μισό αιώνα περίπου αποτελεί τον αρχαιότερο πολιτιστικό φάρο στο νομό Έβρου. Εκτός της στατικής προσφοράς του στα πολιτιστικά δρώμενα, σε πολλές δεκάδες ανέρχονται οι εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις και τα κεφαλοχώρια του νομού Έβρου.

Το Μουσείο περιλαμβάνει λαογραφικά αντικείμενα όπως αργαλειούς, ντουκάνες, άροτρα και άλλα. Επίσης περιλαμβάνει ταριχευμένα ζώα, πτηνά, ερπετά του Θρακικού χώρου και όχι μόνο, συλλογές εντόμων, μεταλλευμάτων, ανθρώπινα μέλη και έμβρυα και πολλά άλλα.

Ο δημιουργός του, Γεώργιος Κομνίδης, μεταξύ άλλων, έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων «Παναγία Σουμελά», την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων κ.α.

Πηγή: mouseio-evrou.site.gr

Διεύθυνση

Διεύθυνσή:

Θερμοπυλών 8 - Νέα Χιλή, 68100, Αλεξανδρούπολη

GPS:

40.8480088458, 25.8711503919

Τηλέφωνο:
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Δωρεάν Είσοδος

Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν

Σημειώσεις

Για την επίσκεψή σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα του μουσειου.

Πηγή Πληροφοριών

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία