Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Στα πλαίσια της Κοινωνικής και Πολιτιστικής προσφοράς του, ο Δήμος Σερρών ίδρυσε το 1996 το «Κέντρο Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας». Το Μουσείο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο ιδιοκτησίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Σερρών – Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου. Είναι ανοιχτό στο κοινό για επισκέψεις και πιστεύουμε ότι συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση του επισκέπτη για το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.

Η μεγάλη ποικιλομορφία των οικοσυστημάτων και των ειδών πανίδας και χλωρίδας του Νομού Σερρών καθιστά την περιοχή ενδιαφέρουσα και επέβαλε την ανάγκη λειτουργίας ενός τοπικού περιφερειακού μουσείου που θα αναδείξει τον πλούτο της περιοχής και θα τον παρουσιάζει στους επισκέπτες. Προοπτική μας είναι να αποτελέσει το μουσείο κέντρο μελέτης και
έρευνας βιοτόπων, αγροβιοτόπων και ορυκτού πλούτου στο νομό.

Σκοπός

Η συμβολή του Μουσείου είναι καθοριστική στην ανάπτυξη περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας και αγάπης μέσα από πολύπλευρες δράσεις του μουσείου που απευθύνονται κυρίως σε μαθητές και φοιτητές, όπως και σε άτομα που μελετούν ή δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος.

Βασικοί Στόχοι

  • Η συλλογή και διατήρηση της  πανίδας, της χλωρίδας και του ορυκτού πλούτου, καθώς και η παρουσίαση αυτών για μελέτη, έρευνα, παιδεία, γνώση εκ μέρους της νεολαίας.
  • Η πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου αλλά και η ανάπτυξη συνείδησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες ωραρίου

Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Σημειώσεις

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για το κόστος εισόδου στο μουσείο.

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία