Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ιδρύθηκε το 1994 με στόχους τη μελέτη, έρευνα, ανάδειξη, έκθεση, συντήρηση, φύλαξη και κάθε πρόσφορη αξιοποίηση του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής, γεωλογικής και παλαιοντολογικής αξίας του. Μέσα από τις συλλογές και τις μόνιμες εκθέσεις του, επιδιώκει να διηγηθεί την ιστορία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ενός μοναδικού φυσικού μνημείου με παγκόσμια ακτινοβολία, και των γεωλογικών διεργασιών που οδήγησαν στη δημιουργία του. Επίσης, επιχειρεί να εξοικειώσει τον επισκέπτη με σημαντικά στοιχεία του πλανήτη μας, όπως την εξέλιξη της ζωής, την ηφαιστειακή δραστηριότητα και τη σεισμικότητα, με επίκεντρο κυρίως το χώρο του Αιγαίου.

Το Μουσείο διαθέτει εξοπλισμένα ερευνητικά εργαστήρια και συμμετέχει σε ερευνητικά έργα και αναπτυξιακά προγράμματα. Συνεργάζεται με αντίστοιχους φορείς – Μουσεία, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα – στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα με ποικίλη θεματολογία που επευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ειδικά πολυήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία εκτός Λέσβου, καθώς και θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον παιδιών όλων των ηλικιών από τη Λέσβο αλλά και επισκέπτες της περιοχής.

Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια, το Μουσείο έχει μεταβληθεί σε δυναμικό μοχλό πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, καθώς στις εγκαταστάσεις του πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά συνέδρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαλέξεις και προβολές. Φιλοδοξεί να λειτουργεί με τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου «ζωντανού» μουσείου του 21ου αιώνα και να προσφέρει έγκυρη ενημέρωση και γνώση, πληροφόρηση και ψυχαγωγία, ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πολιτιστικών δράσεων και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Φόρμα Επικοινωνίας
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Σημειώσεις

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το ωράριο επισκέψεων και το κόστος εισόδου στο μουσείο

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Evangelia Vasileiadou 14/02/2018 08:56
Εκθέματα
Εγκαταστάσεις
Εξυπηρέτηση
Άλλες Παροχές

Μουσειο μεγαλου ιστορικου ενδιαφεροντος.

Κατερίνα 14/02/2018 08:01
Εκθέματα
Εγκαταστάσεις
Εξυπηρέτηση
Άλλες Παροχές

Εντυπωσιακό μουσείο, κατανοητός και ολοκληρωμένος ο τρόπος παρουσίασης των εκθεμάτων, εξυπηρετικό και καλά ενημερωμένο προσωπικό! Αξίζει το μεγάλο ταξίδι για να φτάσεις μέχρι εκεί!

Δείτε και αυτά τα μουσεία