Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Ο Λευκάδιος Χερν είναι ο εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας. Γεννήθηκε στην Λευκάδα το 1850. Ο πατέρας του ήταν Ιρλανδός στρατιωτικός ιατρός που υπηρετούσε στη Λευκάδα, κατά την διάρκεια της βρετανικής κατοχής των Επτανήσων και η μητέρα του Ελληνίδα ευγενούς καταγωγής από τα Κύθηρα. Το όνομα που του δόθηκε ήταν Πατρίκιος Λευκάδιος Χερν. Μεγάλωσε στην Ιρλανδία, έζησε ως μετανάστης στην Αμερική και τελικά εγκαταστάθηκε και έζησε μία ήρεμη ζωή στην Ιαπωνία. Αποχωρίστηκε τους γονείς του όταν ήταν μικρός και συνεχώς ταξίδευε, χωρίς να αποκτήσει ποτέ προκαταλήψεις απέναντι στους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις φυλές που συναντούσε σε κάθε τόπο, αντιμετωπίζοντας το κάθε αντικείμενο γνωριμίας με ανοιχτό πνεύμα και συναινετική κατανόηση.

Το μουσείο, το πρώτο  στον  Ευρωπαϊκό χώρο αφιερωμένο στον συγγραφέα, εγκαινιάσθηκε με την ονομασία Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιου Χερν, στις 4 Ιουλίου 2014 και φιλοξενείται σε αίθουσα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Το Μουσείο περιλαμβάνει τις πρώτες εκδόσεις του, σπάνια βιβλία και ιαπωνικά συλλεκτικά αντικείμενα. Επίσης περιλαμβάνει φωτογραφίες και κείμενα αλλά και εκθέματα από τις σημαντικές στιγμές της εντυπωσιακής ζωής του Λευκάδιου Χερν καθώς και από τους πολιτισμούς της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ιαπωνίας του τέλους του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα μέσα από το ανοιχτό μυαλό των διαλέξεων, των κειμένων και των ιστοριών του. Τα εκθέματα δόθηκαν στο Ιστορικό Κέντρο από τον συλλέκτη Τάκη Ευσταθίου.

Για τη δημιουργία του «Ιστορικού Κέντρου Λευκάδιου Χερν» το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας συνεργάστηκε με τους δήμους Kumamoto, Matsue, Shinjuku και Yaizu, το Πανεπιστήμιο Toyama, την οικογένεια Koizumi και τους Genki Miyagi, Τάκη Ευσταθίου, Μαρία Γενιτσαρίου, Masaaki Noda, Τέτη Σώλου και Fumiko Yoneda.

Την είσοδο της αίθουσας του Ιστορικού Κέντρου κοσμεί το γλυπτό με τον τίτλο “Lafcadio Hearn—Odyssey of an Open Mind” του διάσημου Γιαπωνέζου γλύπτη Masaaki Noda.

Πηγή: www.golefkas.gr

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

09:00 - 14:00

Τρίτη

09:00 - 14:00

Τετάρτη

09:00 - 14:00

Πέμπτη

09:00 - 14:00

Παρασκευή

09:00 - 14:00

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Την θερινή περίοδο το πρόγραμμα του μουσείου διαφοροποιείται για αυτό προτείνουμε να επικοινωνείτε για την καλύτερη ενημέρωση σας

Διεύθυνση

Διεύθυνσή:

Α. Σικελιανού & Ν. Σβορώνου 1, Λευκάδα

GPS:

38.8350666, 20.7042837

Τηλέφωνο:
Φόρμα Επικοινωνίας
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Δωρεάν Είσοδος

Η είσοδος και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν προς όλους

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία