Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

H φωτογραφική έκθεση των μνημείων της Κόνιτσας και της ευρύτερης περιοχής στεγάζεται στο αναστηλωμένο παραδοσιακό κτίριο του Μουσουλμανικού Ιεροδιδασκαλείου, στη νοτιοανατολική γωνιά της πόλης, κοντά στο πέτρινο γεφύρι του Αώου και δίπλα από το Τζαμί Σουλεϊμάν.

Σύμφωνα με την κτητορική επιγραφή σε αραβικό αλφάβητο, που είναι εντοιχισμένη αριστερά της εισόδου του ορόφου, το κτήριο οικοδομήθηκε το 1869-70 (έτος Εγίρας 1286) για να λειτουργήσει ως ιεροδιδασκαλείο.

Ως ιδρυτής του αναφέρεται ο σεϊχης Ζουραμπή, ο οποίος στην επιγραφή χαρακτηρίζει το σχολείο ως «Λίκνο της μάθησης και της σπουδής».

Μετά την απελευθέρωση, το 1913 και για πολλά χρόνια το κτήριο λειτουργούσε ως Νηπιαγωγείο. Σήμερα φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση της ιστορικής πορείας της Κόνιτσας και αποτελεί χώρο υποδοχής του Υπουργείου Πολιτισμού και προβολής των μνημείων και αρχαιοτήτων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Μέσα από έγχρωμες φωτογραφίες καλύπτεται μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδος της ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή, από το 15.000 π.Χ. μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα μ.Χ.

Διεύθυνση

Διεύθυνσή:

Κόνιτσα, 44100

GPS:

40.0389877431, 20.7461215486

Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Σημειώσεις

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για το ωράριο και το κόστος εισόδου.

Πηγή Πληροφοριών

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία