Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Γεοεντοπισμός Μουσείου
Αναζήτηση

Όλη η νεότερη ιστορία της πόλης του Σουφλίου, μέσα από την καθημερινότητα των κατοίκων, παρουσιάζεται στις συλλογές του Δημοτικού Μουσείου Σουφλίου.

Το κτήριο που στεγάζονται οι συλλογές του μουσείου είναι το παλιό Αρχοντικό Μπρίκα, του 1890, σπάνιας αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Κατασκευάστηκε για να στεγάσει την οικογένεια και τις δραστηριότητές της με το μετάξι. Η οικογένεια Μπρίκα ασχολήθηκε με την εκτροφή μεταξοσκωλήκων, την αποθήκευση και την παραγωγή μεταξόσπορου, δημιουργώντας έναν από τους σπουδαιότερους Οίκους Μεταξιού στην περιοχή. Το κτήριο έγινε δωρεά στο Δήμο Σουφλίου  το 1991, ώστε να δημιουργηθεί το Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου.

Στο Δημοτικό μουσείο Σουφλίου φιλοξενούνται εκθέματα που εξιστορούν την πορεία της πόλης, από την εποχή της ταυτόχρονης άνθησης μεταξιού αλλά και της αύξησης του πληθυσμού, την επαγγελματική, πολιτιστική, αρχιτεκτονική ζωή και την άνοδο των Σουφλιωτών στα δρώμενα της εποχής. Φωτογραφίες της εποχής, πρωτότυπα ντοκουμέντα και έγγραφα καταγράφουν την ιστορία καρέ – καρέ. Σπάνια εργόχειρα και υφαντά του Συλλόγου Φίλων Μετάξης “Χρυσαλλίδα”, εργαλεία, έπιπλα και σκεύη της καθημερινότητας, κοσμήματα και φορεσιές, αντρικές και γυναικείες φιλοξενούνται επίσης στο Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου.

Διεύθυνση

Διεύθυνσή:

Πλατεία Μεσοχωρίου, 68400, Σουφλί

GPS:

41.19465797066444, 26.298213724046036

Τηλέφωνο:
Εμφάνιση Διαδρομής

Κόστος Εισόδου & Άλλες Πληροφορίες

Σημειώσεις

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για το ωράριο και το κόστος εισόδου του μουσείου.

Πηγή Πληροφοριών

Αξιολογήστε το μουσείο

Μόνο εγγραμένα μέλη μπορούν να αξιολογήσουν. Δημιουργία Λογαριασμού

Δείτε και αυτά τα μουσεία